Фото: Telegram-канал Дениса Шмигаля

Скільки грошей виділив уряд з держбюджету на зведення захисних рубежів: приголомшливі цифри

Будівництво міцних захисних рубежів — одна з головних цілей оборонної політики. Вони зводяться коштом резервного фонду державного бюджету, за кошти місцевих бюджетів, користуючись з військового ПДФО та за благодійні кошти на спецрахунку Нацбанку.

Про це повідомив у Telegram-каналі прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

Посадовець наголосив, що від початку 2024 року з резервного фонду держбюджету уряд виділив на фортифікації 20 мільярдів гривень. Додатковий ресурс з інших джерел фінансування складає ще 10,7 мільярда гривень.

"Із загальної суми з резервного фонду майже 3 мільярди гривень спрямовано Міністерству оборони та Держспецтранспорту", — написав Шмигаль.

Також, за даними глави уряду, ще понад 16 мільярдів гривень було виділено обласним адміністраціям, а саме:

  • Харківській області — 3,9 мільярда гривень;
  • Запорізькій області — 1,3 мільярда гривень;
  • Донецькій області — 1,2 мільярда гривень;
  • Херсонській області — понад 1,2 мільярда гривень.

Нагадаємо, уряд ухвалив розроблену Міністерством оборони постанову, яка розширила перелік державних органів, що можуть закуповувати товари, роботи та послуги для будівництва військових інженерно-технічних і фортифікаційних споруд.

Раніше The Telegraph повідомляв у своїй статті, що Україна зводить потужну лінію оборони, яка, за задумом, повинна зупинити вторгнення Російської Федерації. Так звана "лінія Суровікіна" суттєво ускладнить просування загарбників у бік української столиці.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 13.02.2024 19:06