Фото: соцмережі

Скільки ДТП з мототранспортом закінчилися смертю у 2024 році: приголомшлива статистика

За п'ять місяців 2024 року було зафіксовано близько 1,2 тисячі аварій за участі мотоцикла чи мопеда. При цьому у цих аваріях загинуло 110 осіб та ще 1 401 людина отримала травми.

Про це повідомляє Опендатабот.

За даними Патрульної поліції, загалом цьогоріч стається на 14% менше таких аварій, ніж у попередні роки. Також зменшується й загальна кількість постраждалих у ДТП з мотоциклами та мопедами.

Згідно зі статистикою поліції, в середньому у 2024 році на місяць ставалося 250 таких дорожньо-транспортних пригод. Це на 14% менше, ніж у 2023 та 2021 роках — 288 та 292 аварій відповідно.

Приблизно кожна 11 аварія за участю мотоцикла чи мопеда завершується смертю

Скріншот з сайту Опендатабот

Майже кожна 11 аварія за участю мототранспорту завершується смертю. Згідно з оприлюдненою інформацією, кожен десятий загиблий в аварії в Україні позбувся життя через ДТП з мотоциклом чи мопедом.

При цьому кількість травмованих в аваріях за участю двоколісних транспортних засобів складає 13% від загальної кількості постраждалих в аваріях на території України.

Раніше повідомлялось, що в Україні кількість аварій на дорогах з постраждалими та загиблими повертається на показники до великого вторгнення. Зокрема, це стосується й аварій, де постраждали діти.

Нагадаємо, 28 квітня на автомобільних дорогах міст України поновили роботу комплекси автоматичної фіксації руху. За правопорушеннями слідкуватимуть 39 приладів контролю.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Суспільство, 03.07.2024 18:32