Фото: росЗМІ

Скільки кілометрів залишилося пройти окупантам до Покровська: оцінка британської розвідки

Війська країни-агресорки і далі зосереджують свої зусилля на просуванню у бік Покровська. Ворог вже впритул наближається до міста.

Про це повідомила розвідка Великої Британії. 

"Основні зусилля російських військ, як і раніше, зосереджені на Покровську на сході України", — йдеться у повідомленні.

Проте основна ціль рашистів — захоплення самого Покровська. Наразі ворог, ймовірно, зайняв міста Гродівка на схід від Покровська та Українське на південь від міста.

"Російські сили залишаються приблизно за вісім кілометрів від Покровська. Українські підкріплення, міські райони та українська оборона, ймовірно, сприяли уповільненню просування Росії по осі минулого тижня", — наголосили розвідники.

Водночас війська країни-агресорки мають деякі просування й на Харківському напрямку. Зокрема, окупанти просунулися уперед в північно-східній частині Харківської області на захід від села Піщане. На сьогодні рашисти займають невеликий виступ за 3,5 кілометра від річки Оскіл. 

"Ймовірно, російські війська прагнуть досягти східного берега річки Оскіл, щоб використовувати його як природний оборонний бар'єр та створити умови для своїх майбутніх операцій", — зауважили британські розвідники.

розвідка британії

Інфографіка: Ministry of Defence

Нагадаємо, підрозділи 95 окремої десантно-штурмової Поліської бригади десантно-штурмових військ Збройних сил України прорвали одну з ділянок російського кордону. Це сталось на території Курської області.

Також раніше повідомлялось, що продовження операції української армії в Курській області та отримання сучасних озброєнь від країн Заходу є частиною плану перемоги президента Володимира Зеленського, з яким він ознайомить лідера США Джо Байдена.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 23.09.2024 16:35