Фото: Нацбанк

Скільки коштів російських олігархів Захід може передати Україні: підрахунки аналітиків

Кошти російських олігархів на Заході можуть конфіскувати на користь відбудови України. Йдеться про 300 млрд доларів.

Про це повідомив Центр стратегічних комунікацій.

"У російських олігархів та чиновників на Заході виявлено 300 млрд доларів, які можуть бути вилучені на користь відбудови України", — йдеться у повідомленні.

За даними Центру, сума завданих Росією збитків Україні наразі оцінюється у 700 млрд доларів, тож крім конфіскації наявних рахунків на Заході, на Кремль чекають додаткові репарації.

"Збитки України від війни постійно зростають, але вони документуються і всі рахунки будуть пред’явлені агресору", — зауважили експерти.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Денис Шмигаль повідомляв, що Україна працює над залученням заморожених російських активів, які охоплюють від 300 мільярдів доларів до 500 мільярдів доларів. Уряд веде переговори з партнерами щодо юридичного обґрунтування та практичного залучення коштів. За словами Шмигаля, відновлюватимуть насамперед енергетичну й критичну інфраструктури, житло, економіку та гуманітарне розмінування. Оцінені збитки та потреби у відновленні не містять дані про втрати на окупованих територіях.

Також 10 травня стало відомо, що Сполучені Штати Америки вперше передадуть Україні конфісковані російські активи. Йдеться про статки російського олігарха Костянтина Малофєєва

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 12.05.2023 19:15