Фото: ілюстративне. Джерело: Вікіпедія

Скільки літаків Су-34 та Су-35 має на озброєнні Росія: відповідь розвідки

У Російської Федерації перебуває на озброєнні щонайменше 200 літаків Су-34 та Су-35. Також у країни-агресора ще залишилось сім літаків далекого радіолокаційного виявлення і наведення А-50У.

Про це повідомляє "АрміяInform" з посиланням на відповідь ГУР.

Згідно з оприлюдненою інформацією, станом на березень 2024 року у складі російських повітряних сил перебуває близько 100 багатофункціональних винищувачів Су-35, понад 100 винищувачів-бомбардувальників Су-34, а також сім літаків далекого радіолокаційного виявлення і наведення А-50У.

"При цьому три А-50У перебувають на ремонтні та модернізації: два на ват "таганрозький авіаційний науково-технічний комплекс ім. Г. М. Берієва", один — на аеродромі в ульяновську, авіабудівний завод "авіастар", — додали в ГУР.

Нагадаємо, колишній речник командування Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат заявив, що збиття другого російського літака дальнього радіолокаційного виявлення А-50 — це знакова подія. Ще рік тому Повітряні сили Збройних сил України могли тільки мріяти про таке.

Водночас керівник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов наприкінці лютого заявив, що наразі у країни-агресорки лишилося шість літаків А-50.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 03.04.2024 16:14