Фото: ілюстративне Джерело: ДСНС

Скільки людей постраждали від вибухонебезпечних предметів з початку агресії РФ: статистика

Від вибухонебезпечних предметів з початку повномасштабного вторгнення Російської Федерації постраждали 780 осіб. Серед загиблих також є діти.

Про це на брифінгу в Military Media Center повідомив заступник начальника відділу організації піротехнічних робіт Державної служби надзвичайних ситуацій України Микола Дідик.

"Всього з початку російської агресії від вибухонебезпечних предметів постраждало 780 осіб, із них 251 особа загинула та 529 осіб отримали поранення різного ступеня важкості, із них постраждало 77 дітей (загинуло — 13 та поранено — 64 дитини)", — сказав він.

Яка площа України небезпечна через міни та боєприпаси

Президент Володимир Зеленський в середині серпня повідомляв, що на сьогодні 174 тисячі квадратних кілометрів території України потенційно небезпечні через міни та боєприпаси. Деякі аналітики називають Україну найбільш замінованою країною у світі.

За словами глави держави, Україна потребує техніки для розмінування від партнерів. На його думку, важливо також створити виробничу базу в державі для очищення землі від російських мін за роки, а не десятиліття.

У зв'язку з замінуванням, зокрема в Херсонській, Харківській та Чернігівській областях, трапляються випадки підриву на боєприпасах, залишених російськими окупантами. Зокрема, на початку вересня на деокупованій території Херсонщини на російській міні підірвалися троє вибухотехніків. Це сапери організації The HALO Trust, яка займається гуманітарним розмінуванням області.

Нагадаємо, прем’єр-міністр Денис Шмигаль повідомляв, що розмінувати українські аграрні землі можна буде упродовж трьох років після деокупації. Для цього будуть залучені дрони та інша сучасна техніка. Також, за його словами, влада налаштована за п'ять-сім років закінчити розмінування всієї території України.

Додамо, за даними Генштабу ЗСУ, від початку широкомасштабної війни підрозділами Державної спеціальної служби транспорту було виявлено та знешкоджено понад 56 тисяч вибухонебезпечних предметів. Цього тижня фахівці звільнили деокуповані землі від 1718 небезпечних предметів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 29.09.2023 11:22