Фото: DailyLviv.com

Скільки українців з початку великої війни не поверталися додому: дані "Опендатабот"

Від початку повномасштабного вторгнення різниця між кількістю людей, що виїхали та повернулись, складає лише 2,4 мільйона громадян. 

Про це повідомляє платформа для роботи з відкритими даними "Опендатабот".

Зазначається, що за шість місяців поточного року з України виїхало 8,2 мільйона громадян, а в’їхало — 7,97 мільйона. Така різниця — 230 тисяч осіб — майже в 11 разів менша показника першого півріччя торік: тоді Україну залишили на 2,62 мільйона осіб більше, ніж заїхали. 

Водночас у другому півріччі 2022 року люди все ж активніше поверталися до України — тоді прибуло на 149 тисяч громадян більше, ніж виїхало.

"Від початку повномасштабної війни різниця між тими, хто виїхав та в’їхав до України, склала 2,7 мільйона осіб. Більша частина із них — 2,4 мільйона — є громадянами України, решта — іноземці. Цікаво, що у березні і квітні поточного року кількість українців, які повернулися на Батьківщину, перевищувала кількість тих, хто виїжджав. Але вже з травня 2023 року ситуація змінилася у протилежний бік — якраз у період початку літніх відпусток", — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у першому півріччі цього року частка громадян, які покинули Україну та не повернулися, склала три відсотки. Для порівняння: протягом першого півріччя 2022 року ця частка дорівнювала 27,5%, а протягом усього минулого року — 13,6%. Разом з тим, іноземців за шість місяців цьогоріч навпаки в’їхало більше, ніж виїхало — на 12,2 тисячі осіб. Така тенденція спостерігається щомісячно з лютого 2023 року.

Загалом за півтора року, з січня 2022 по червень 2023 року, державні кордони України перетнули 50 млн разів. З них залишили Україну 26,36 мільйона осіб, а в’їхали — 23,66 мільйона осіб.

Нагадаємо, раніше Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України повідомляло, що українці у Польщі можуть отримати безкоштовну профільну освіту. Навчатися та отримати відповідний диплом можуть біженці. Вступити у школу можуть люди, які мають середню або середню спеціальну освіту. Навчання триває від одного до двох з половиною років. Здобувати освіту можна на будь-якій формі навчання.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 16.08.2023 11:09