Фото ілюстративне зі соцмереж

Скільки людей залишається у Часовому Яру, який безперервно штурмують рашисти: відповідь ОВА

У майже зруйнованому місті Часів Яр, що на Донеччині, залишається 679 жителів. Вони відмовляються покидати населений пункт попри активні бойові дії та щоденні російські обстріли.

Таку заяву в ефірі телемарафону зробив очільник Донецької обласної військової адміністрації Вадим Філашкін. За його словами, доставлення гуманітарної допомоги у місто ускладнюється через постійні атаки росіян.

"Місто Часів Яр майже зруйноване повністю. На жаль, залишається 679 людей, які не хочуть виїздити. З кожним днем все складніше і складніше завозити гуманітарну допомогу, тому що всі дороги до міста прострілюються ворогом повністю", — наголосив Філашкін.

Посадовець підкреслив, що підрозділи поліції, ДСНС, міжнародні партнери здатні завести гуманітарну та медичну допомогу жителям Часового Яру лише вранці або пізно ввечері.

"В Красногорівській громаді залишилося близько тисячі людей, які не мають особливого бажання виїхати, але дітей з лінії фронту ми вивезли усіх", — резюмував очільник адміністрації.

Нагадаємо, речник оперативно-стратегічного угруповання війська "Хортиця" Назар Волошин заявив, що загарбники з Росії зосередили атакувальні дії на Часів Яр Донецької області. Понад 20 тисяч окупантів залучили до штурмів міста, що свідчить про те, що цей напрямок має велике значення для країни-агресорки.

Також Волошин розповідав, що активні бойові дії у різних місцях навколо Часового Яру тривають цілодобово. Однак російських окупантів у самому місті немає. Українські військові контролюють ситуацію в ньому.

Своєю чергою доброволець підрозділу "Грім" військовослужбовець 41 ОМбр Кирило Сазонов наголосив, що найболючішим питанням практично у всіх бригадах, які зараз обороняють Часів Яр на Донеччині, є кадри, вправних бійців катастрофічно бракує. Розташування міста зручне, воно на висоті, однак тих, хто має його захищати, не вистачає.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 08.05.2024 16:32