Фото: ілюстративне. Джерело: соцмережі

Скільки людей залишається у прифронтовому Покровську: офіційні дані

Наразі у місті Покровськ Донецької області проживає 12 тисяч дорослих людей та 82 дитини. Загалом з міста вже виїхало понад 30 тисяч громадян.

Про це в ефірі телемарафону повідомив очільник Донецької обласної військової адміністрації Вадим Філашкін. Посадовець зауважив, що до початку повномасштабної російсько-української війни в Донецькій області проживало один мільйон 900 тисяч людей, а зараз на Донеччині проживає лише 340 тисяч людей.

Зараз в області триває евакуація населення з прифронтових населених пунктів. Так, за словами посадовця, у Торецьку залишається понад 1 400 жителів, з цього населеного пункту люди виїжджають дуже повільно.

Філашкін наголошує, що у місті Костянтинівка через дуже складну ситуацію було прийнято рішення запровадити "жорстку" комендантську годину, яка діє з 15:00 до 11:00. 

"Нині у місті залишаються 17 800 людей, 368 дітей. Місяць тому було понад 20 тисяч жителів", — додав він.

Нагадаємо, у вересні начальник Покровської міської військової адміністрації Сергій Добряк повідомляв, що у районі міста було збудовано декілька ліній оборони. Їх розпочали зводити ще 2022 року під контролем військових. За кожним містом у регіоні закріплена бойова бригада, яка контролює план оборони міста та побудову укріплень.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 08.10.2024 14:23