Фото: "Слово і діло"

Скільки можуть тривати переговори про членство України в ЄС: відповідь посла

Україна просуватиметься до членства в Європейському союзі значно швидше, ніж інші країни. Далі Верховній Раді потрібно впровадити масивний об'єм законів, щоб синхронізувати законодавство з ЄС.

Про це розповіла посол Європейського союзу в Україні Катарина Матернова в ефірі телемарафону.

За її словами, Україні потрібно впровадити масивний об'єм законів, а це звісно потребує часу. Посол сподівається бачити Україну в ЄС вже протягом цього десятиліття.

"Я не думаю, що два роки, це та цифра, яку треба взяти як даність. Але я дійсно сподіваюся бачити Україну в ЄС протягом цього десятиліття. Я б не хотіла зараз про це говорити, але те, що Україна показала протягом минулого року, з того часу, як отримала статус кандидата, дає мені можливість говорити, що ви будете просуватися до членства швидше, ніж інші країни", — підкреслила посол.

Нагадаємо, Європейська комісія 8 листопада презентувала звіт про прогрес, досягнутий Україною та іншими країнами-претендентами на вступ до блоку. У документі ЄК рекомендувала розпочати переговори щодо вступу нашої країни в Європейський Cоюз.

Водночас президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн заявила, що темп переговорів щодо вступу України до Євросоюзу залежить від швидкості реформ. За її словами, тепер політичне рішення щодо початку переговорів має схвалити Єврорада. Це заплановано на грудень 2023 року.

Глава уряду Денис Шмигаль у Facebook заявив, що менше ніж за півтора року Україна реалізувала низку важливих реформ, а також Кабмін провів селф-скринінг законодавства. Наступним кроком є підготовка до кінця року Національної програми адаптації законодавства України до актів права (acquis) ЄС. З кожним днем Україна постійно наближається до повноцінного членства в ЄС.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 08.11.2023 21:19