Фото ілюстративне. Джерело: росЗМІ

Скільки нових солдатів для підтримки війни набирає Росія: пояснення британської розвідки

Значні кадрові ресурси дозволяють Росії покривати втрати та продовжувати війну проти України. Окупанти набирають щомісяця до армії близько 30 тисяч нових солдатів.

Такий висновок зробило Міністерство оборони Великої Британії, посилаючись на дані розвідки.

Британські розвідники визнали, що російські війська продовжували поступове просування на захід від Авдіївки. Є припущення, що наприкінці березня 2024 року росіяни могли взяти під контроль два села — Тоненьке й Орлівку.

"Росія продовжує атакувати декілька інших точок на лінії фронту, але за останні тижні досягнула незначного прогресу", — зазначили фахівці-розвідники Великої Британії.

Там також додали, що Росія має значну кількісну перевагу над українськими силами — зокрема, в техніці та боєприпасах.

"Можливо, щомісяця Росія набирає приблизно 30 тисяч додаткових солдатів і, найімовірніше, може продовжувати зазнавати втрат і продовжувати атаки, спрямовані на виснаження українських сил", — підсумували в Міністерстві оборони Великої Британії.

Інфографіка: Міністерство оборони Великої Британії

Інфографіка: Міністерство оборони Великої Британії

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський заявив в інтерв'ю The Washington Post, що зараз військова підтримка Сполучених Штатів Америки для України є вкрай важливою, адже без допомоги Збройні сили України будуть змушені відступати.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 30.03.2024 15:41