Фото: konkurent.ua

Скільки окупантів зосередила Росія в Україні: дані розвідки

Станом на сьогодні Росія зосередила на тимчасово окупованих українських територіях, зокрема в Криму, понад 420 тисяч своїх військовослужбовців. Крім цього, ворог розмістив уздовж кордону з Україною майже півсотні пускових установок "Іскандер".

Про це повідомив заступник начальника Головного управління розвідки Міноборони України Вадим Скібіцький на щорічній зустрічі "Ялтинської європейської стратегії" (YES), передає "Інтерфакс-Україна"

"РФ зосередила на наших тимчасово окупованих територіях і на Кримському півострові понад 420 тисяч військовослужбовців. Це, якщо не рахувати Росгвардію, інші структури, спеціальні підрозділи, силові структури РФ, які забезпечують окупаційну владу на наших територіях", — повідомив Скібіцький.

Він також заявив, що РФ на сьогодні розгорнула 46 пускових установок ракетного комплексу "Іскандер" уздовж кордону з Україною.

Нагадаємо, за даними британської розвідки, російські окупанти перекинули до Роботиного Запорізької області підрозділи з інших напрямків. Водночас Збройні сили України просунулися на багаторівневий головний рубіж російської оборони на схід від населеного пункту. 

Аналітики Інституту вивчення війни вважають, що російські загарбники змушені суттєво змінити свої підходи до формування структури командування через успіхи українського контрнаступу. Зокрема, перенесли штаби за межі досяжності більшості українських ударних систем і розмістили передові командні пункти за добре захищеними позиціями. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 10.09.2023 02:54