Фото: Telegram-канал Івана Федорова

Скільки підприємств покинули Запорізьку область за час великої війни: в ОВА назвали цифри

Приблизно 180 підприємств покинули Запорізьку область з початку повномасштабного вторгнення Росії. Місцева влада проводить роботу щодо їх повернення у регіон. 

Таку заяву зробив очільник Запорізької обласної військової адміністрації Іван Федоров, пише "Главком".

"Є у Запоріжжі пільгове кредитування. Це кредити під 5–9%. Також ми розуміємо, що після перемоги, після деокупації захоплених нині росіянами районів Запорізької та Херсонської областей це буде величезний ринок для відновлення економіки", — йдеться у заяві посадовця.

Іван Федоров також підкреслив, що той бізнес, який зараз прийде до Запоріжжя, матиме згодом конкурентні переваги.

Нагадаємо, російські загарбники 26 травня — на 10-ту річницю початку боїв за Донецький аеропорт — поцілили по аеропорту у Запоріжжі.

Термінал, куди прийшовся ворожий удар, був відкритий 2020 року. Під час повномасштабного вторгнення Росії аеропорт був атакований вже тричі — вперше ворог обстріляв об'єкт 24 лютого 2022 року. Через три дні було обстріляно злітно-посадкову смугу. Третій обстріл стався в ніч з 9 на 10 червня того ж року, проте про пошкодження та постраждалих тоді не повідомлялося.

Раніше президент Володимир Зеленський відреагував на масовану атаку по Україні. На його думку, країна-агресорка намагається "нормалізувати терор".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими 
Економіка, 01.06.2024 18:38