Фото: ілюстративне. Джерело: соцмережі

Скільки ракет, авіабомб та "шахедів" запустила Росія по Україні за тиждень: Зеленський озвучив цифри

Протягом цього тижня Російська Федерація застосувала проти українців майже 900 авіаційних бомб. Також рашисти активно атакували мирні міста і села ударними безпілотниками та ракетами.

Про це повідомив президент України Володимир Зеленський у Telegram.

За йог словами, з 23 по 29 вересня російська армія випустила по Україні майже 900 авіаційних бомб, більш ніж 300 "шахедів" і понад 40 ракет.

Також гарант відреагував на сьогоднішній ранковий удар РФ по Запоріжжю. Зеленський заявив, що у місті пошкоджені житлові будинки, в одному з них зруйнований під’їзд. Також є пошкодження міської інфраструктури та залізниці. 

"Я дякую всім службам, які оперативно відреагували й надали необхідну допомогу людям. Зараз ще триває розбір завалів", — додав президент.

Український лідер наголосив, що світ може зупинити агресора, але для цього потрібно об'єднатися.

"Цей російський терор не знає пауз, і його можна зупинити тільки єдністю світу – єдністю в підтримці України та єдністю в тиску на Росію за війну", — підкреслив Зеленський.

Обстріл Запоріжжя 29 вересня: що відомо

Уранці 29 вересня російські терористи масовано атакували Запоріжжя. На місці "прильотів" виникли пожежі. 

Росіяни скинули на Запоріжжя 13 КАБів. У місті зруйновано понад 10 багатоповерхівок. Також 10 приватних будівель понівечені. Горіли до 10 авто. 

До того ж рашисти обстріляли станцію "Запоріжжя-1". Було пошкоджено будівлю вокзалу та вікна в одному з поїздів. Постраждалих серед пасажирів та залізничників немає. 

Нагадаємо, вночі 29 вересня російські окупанти тероризували Україну дронами-камікадзе типу "Шахед". Протиповітряна оборона працювала у чотирьох областях.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 29.09.2024 13:35