Фото: Офіс президента

Скільки ракет, "шахедів" та авіабомб випустила Росія по Україні у березні: Зеленський назвав шокуючі цифри

Від початку березня 2024 року окупанти для атак по Україні застосували 130 ракет різних типів та понад 320 безпілотних літальних апаратів (БпЛА).

Про це повідомив президент України Володимир Зеленський.

"Щодня і щоночі Росія дронами, ракетами й керованими бомбами веде терористичну війну проти наших людей, проти звичайних міст і сіл України. Лише від початку цього березня російські війська застосували 130 ракет різних типів, понад 320 "шахедів" і майже 900 керованих авіабомб", — написав він у Telegram.

Зеленський підкреслив, що Україна довела, що "може ефективно збивати будь-які ракети та дрони російських терористів".

"Ми можемо знищувати російську військову авіацію. Такі наші дії рятують тисячі життів і дають українській економіці змогу функціонувати", — наголосив президент.

Гарант подякував усім хто допомагає нашій державі у боротьбі з Росією та додав, що Україна потребує більшого захисту, тобто "реалістичної кількості систем ППО".

"Але ми потребуємо більшого захисту — цілком реалістичної кількості систем ППО, які є в наших партнерів. Patriot та інші системи мають робити те, заради чого створювались, а саме захищати життя, а не припадати пилом на зберіганні. І я дякую всім у світі, хто це розуміє та допомагає нам берегти життя. Російський терор повинен програти", — підсумував український лідер.

Нагадаємо, напередодні керівниця об'єднаного прес-центру оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк пояснила, чому виникла пауза в масованих ракетних ударах по Україні з боку окупантів. За її словами, імовірно, що це пов'язано з так званими "виборами" в Росії та відсутністю літака типу А-50, який є навідником для ракетних ударів ворога.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 19.03.2024 14:49