Фото: mediacenter.org.ua

Скільки російських "Кинджалів" вже збив Patriot: дані Повітряних сил

Речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат заявив, що протиповітряна оборона Patriot збила вже 15 російських гіперзвукових аеробалістичних ракет "Кинджал" над Україною.

Про це він повідомив у інтерв'ю виданню "Новинарня".

"Зараз ми вже маємо 15 збитих "Кинджалів". Плюс ще десятки збитих балістичних ракет, які летіли на Київ. Patriot себе показав", — розповів Ігнат.

За словами речника, Patriot — це передусім ракета проти балістики. Адже тільки лобове зіткнення гарантує збиття балістичної ракети, і все це робиться без втручання людини. 

"Наші люди з бойовим досвідом збиття "Кинджалів" стануть наставниками не тільки для наших курсантів, а, можливо, й для іноземців. Бо ніхто у світі з Patriot ще не збивав "Кинджал", — пояснив полковник.

Ігнат також наголосив, що вкрай важливо змінювати радянську техніку на сучасну, щоб захист українського неба був ще ефективнішим.

"Для того, щоб захиститися зараз від балістики, потрібно мати наземні системи, із сучасними ракетами, як у Patriot, який довів, що він збиває "Кинджали". Вперше це сталося 4 травня", — додав речник Повітряних сил.

Нагадаємо, раніше речник Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат заявляв, що холод, сильний вітер і погана видимість, які зараз є в Україні, впливають на роботу ворожої авіації. Вони також заважають прицільно бити дронами.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 27.11.2023 19:41