Фото: konkurent.ua

Скільки ротацій гауляйтерів відбулося на окупованих територіях за час війни: дані Федорова

Міський голова Мелітополя Іван Федоров заявив, що за півтора року повномасштабної війни на окупованих територіях відбулося щонайменше три ротації гауляйтерів.

Відповідну заяву Федоров зробив в ефірі телемарафону.

За його словами, Росія масово перекидає на тимчасово окуповані території росіян, щоб мати ручну владу.

"Всі відомі зрадники, ті, хто погодилися, вже давно, десятиліттями були посібниками ворога. Це на прикладі Балицького, це на прикладі Данильченка і ще кілька таких людей. Є друга категорія. Це ті, хто впродовж останніх 3-5 років знаходилися під карним розшуком, під переслідуванням наших силових структур, наприклад за корупцію. І мали найближчими місяцями, тижнями сідати у в’язницю. Але як вони вважають, окупація Мелітополя їм допомогла. Або ті люди, яких зовсім ніколи ми не бачили в активному нашому житті до окупації. Ці люди сьогодні підняли голови і вважають, що можуть чинити якимось чином владу", — розповів Федоров.

Проте, як наголосив мер Мелітополя, за півтора року пройшло щонайменше три ротації гауляйтерів на тимчасово окупованій території.

"Коли ставили одного голову населеного пункту, потім іншого, потім знову іншого. Тож і цих зрадників точно будуть міняти. Саме тому і заводять в списки людей, які точно не зрадять, тому що вони з континентальної РФ приїхали", — зазначив Федоров.

Нагадаємо, 10 вересня на тимчасово окупованих територіях України окупаційною владою сплановано проведення незаконних "виборів голів та депутатів місцевих рад". Командування Сил оборони України закликає ігнорувати участь у таких псевдодемократичних заходах та уникати призову до окупаційного війська.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 10.09.2023 11:58