Фото: Getty Images \ Global Images Ukraine

Скільки ще Росія здатна воювати з Україною у нинішньому темпі: прогноз розвідки Литви

З нинішньою інтенсивністю війська країни-агресорки матимуть достатньо ресурсів для ведення війни проти України ще щонайменше два роки.

Про це повідомила розвідка Литви, передає Reuters.

"Москва здатна оцінити отримані уроки та підвищити бойову ефективність", — вважають литовські розвідники.

Наголошується, високі ціни на нафту, ухилення від санкцій і державні інвестиції забезпечують Росію достатніми ресурсами для боротьби в Україні. До того ж розвідники зауважили, що країна-агресорка реформувала та зміцнила свою розтерзану боями армію в Україні та перебуває на шляху до розширення свого військового потенціалу вздовж свого кордону з НАТО.

Водночас у розвідці Литви повідомили, що РФ шукає шляхи ухилення від санкцій проти оборонної промисловості. А Іран та Північна Корея відкрито постачають країні зброю. Зазначається, що з того часу, як Росія розмістила ядерну зброю в Білорусі, вона послідовно будує інфраструктуру для її використання.

Також російські та білоруські спецслужби активізували свої зусилля з вербування литовських громадян. Як вважають у розвідці, свої шпигунські зусилля у Литві активізував і Китай.

Нагадаємо, аналітики американського Інституту вивчення війни заявили, що перехоплення Україною ініціативи у росіян на полі бої залежить від надання західної військової допомоги. Відтак, будь-які затримки щодо постачі озброєння відкладуть ці зусилля.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 07.03.2024 09:20