Володимир Кудрицький. Джерело: "Медіацентр Україна"

Скільки ще триватимуть відключення світла: прогноз "Укренерго"

У вересні-жовтні є шанси уникнути відключень світла. Такий сценарій можливий, якщо не буде масованих обстрілів енергетики з боку Російської Федерації. 

Таку заяву зробив голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький.

"Вже у вересні-жовтні маємо непогані шанси уникати відключень. Принаймні, таких масованих і повторюваних, як у липні. Тобто, треба ще певний час потерпіти й ми побачимо певне покращення ситуації в енергосистемі", — пояснив Кудрицький.

Голова "Укренерго" наголосив, що такий сценарій буде дійсний, якщо не буде нових російських обстрілів енергетики України. Також він додав, що ситуація з відключеннями світла почне поступово покращуватися за півтора тижня.

Своєю чергою прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що в Україні у другій половині поточного місяця мають завершити ремонтні роботи на деяких об'єктах генерації. Відповідно, за його словами, після 20 липня можна розраховувати на покращення ситуації з енергетикою та відключеннями світла.

Нагадаємо, в Україні не будуть проводити вимірювання фактичного рівня споживання. "Дні без відключень" для кожної області, які анонсували минулого тижня, скасували. Причина — значний дефіцит потужності в енергосистемі та зростання споживання через спеку.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 11.07.2024 19:10