Фото: Андрій Юсов. Джерело – "АрміяInform"

Відбулося майже 50 обмінів: скільки Україна звільнила своїх громадян з російського полону за рік і 9 місяців великої війни

Україна провела з Росією майже 50 обмінів полоненими за час повномасштабного вторгнення. З російської неволі змогли повернутися понад 2,5 тисячі громадян.

Про це в ефірі телемарафону повідомив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов.

За його словами, від кінця літа Російська Федерація, попри намагання української сторони, фактично заморозила процес обміну військовополоненими.

"Для України життя людей набагато цінніше, ніж для РФ. Понад 2,5 тисячі українців вдалося повернути з російського полону і майже 50 обмінів відбулося, і робота над цим триває", — сказав Юсов.

У розвідці не повідомили, скільки українців можуть перебувати в російському полоні.

"Незалежно від публічної інформації працює реєстр Національного інформаційного бюро, який збирає дані як щодо військовополонених захисників і захисниць, так і стосовно цивільних полонених, які перебувають у руках у росіян. Ми констатуємо факт: попри публічні заяви, які останнім часом лунали і від Шойгу, і від інших посадовців держави-агресора про те, що для них важливо повертати полонених, — вони для цього не докладають реальних зусиль", — сказав Юсов.

Нагадаємо, раніше Андрій Юсов заявив, що військовополонені російські окупанти повинні розуміти справжні причини геноцидної війни з Україною. Саме тому наша держава займається їхнім перевихованням. За словами військового, викладання росіянам історії України — це "роззомбування людей, які вражені рашистською пропагандою". Представник розвідки наголосив, що таку інформацію доводять до окупантів у добровільному режимі. І велика їх кількість з цікавістю відкриває для себе справжні речі, які зрозумілі для українця чи іншого європейця з дитинства.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 24.11.2023 10:08