Фото: ілюстративне. Джерело: Pixabay

Скільки українців планують виїхати за кордон через можливі відключення світла взимку: дані опитування

Близько 90% громадян України планують провести осінньо-зимовий період на своєму постійному місці проживання. Водночас лише два відсотки українців хочуть виїхати за кордон через можливі проблеми з енергопостачанням у цей період року.

Про це стало відомо за результатами опитування Соціологічної групи "Рейтинг".

В опитуванні взяли участь близько 1000 українських громадян віком від 18 років в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу, а також територій, де на момент опитування відсутній український мобільний зв'язок. Переміститись планують близько 10% опитаних людей. З них чотири відсотки у межах області, а три відсотки українців планують змінити місце проживання у межах нашої країни. 

Опитування щодо відключень світла

Інфографіка: Соціологічна група "Рейтинг"

Дві третини, а саме 64% респондентів, на момент проведення опитування мали стабільне постачання електроенергії, ще близько 30% зазначили, що натрапляють на мінімальні відключення. Зокрема, чотири відсотки опитаних заявили, що мають часті відключення світла, а ще один відсоток респондентів заявив, що має постійні відключення світла. 

"Серед регіонів найгіршою ситуація є у східних областях: 13% опитаних мешканців зазначають про часті відключення", — наголосили соціологи.

Опитування щодо відключень світла

Інфографіка: Соціологічна група "Рейтинг"

Опитування свідчить, що абсолютна більшість опитаних, а саме 96%, намагається заощадливо використовувати електроенергію. Так, 74% респондентів намагаються робити це завжди, а 22% — час від часу. Втім, чотири відсотки опитаних українців взагалі не намагаються заощаджувати електроенергію. 

Нагадаємо, раніше газета Financial Times повідомляла, що взимку в Україні у найкращому випадку не буде електроенергії до п'яти годин на добу. У підсумку країна відчуватиме дефіцит генерації, що призведе до неминучих відключень світла.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 12.10.2024 04:18