Фото: vsn.ua

Скільки українських воїнів рашисти стратили на полі бою: шокуюча цифра

Війська країни-агресорки стратили на полі бою 93 українських воїнів. Близько 80% всіх страт відбулося цього року.

Про це повідомив начальник Департаменту протидії злочинам, вчиненим в умовах збройного конфлікту, Офісу генерального прокурора Юрій Бєлоусов в ефірі телемарафону.

"Наразі ми вже маємо інформацію щодо загибелі 93 наших бійців, які були страчені саме на полі бою. І що важливо зазначити, що десь 80% всіх страт відбулося в цьому році. Що говорить про таке серйозне збільшення цих випадків у 2024 році", — розповів він.

Посадовець зауважив, що на сьогодні українські правоохоронці мають 708 підозрюваних російських загарбників, які причетні до страт воїнів ЗСУ, з них — 151 вже засуджений.

Бєлоусов також заявив, що 3 жовтня знову з’явилася інформація про страту українського військовополоненого.

"У Telegram-каналах було поширено відео можливої страти ще одного військовослужбовця у зухвалій формі. Ми відразу з Головним слідчим управлінням СБУ зареєстрували ще одне кримінальне провадження", — зазначив він.

Нагадаємо, уповноважений з прав людини Дмитро Лубінець 17 вересня заявив, що війська країни-агресорки, ймовірно, стратили мечем беззбройного українського військовополоненого. Омбудсмен направив листи до Міжнародного комітету Червоного Хреста та Організації об'єднаних націй, аби вони зафіксували чергове порушення прав людини з боку Росії.

 Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 04.10.2024 17:17