Сабріна Сінгх. Фото: Getty Images / Global Images Ukraine

Скільки військових Північна Корея перекинула до Росії: дані Пентагона

Північна Корея перекинула до країни-агресорки Росії близько 10 тисяч своїх військових. На території РФ вони наразі проходять навчання та будуть брати учать у війні проти України.

Про це заявила заступниця речника Пентагона Сабріна Сінгх під час брифінгу, передає "Голос Америки".

"За нашими оцінками, приблизно 10 тисяч переїжджають на навчання у східну Росію, яка збирається посилити російські сили", — наголосила Сінгх.

Водночас Сінгх запевнила, що, у тому випадку, якщо найманці КНДР будуть брати участь у війні проти України, це свідчитиме про подальшу ескалацію та відчай кремлівського диктатора Володимира Путіна, адже РФ має великі втрати в особовому складі.

"Нас все більше турбує намір Росії використовувати цих солдатів у боях або для підтримки бойових дій проти українських військ у Курській області Росії поблизу кордону з Україною", — додала Сінгх.

Крім того, заступниця речника Пентагону зауважили, що Америка не буде вводити додаткових обмежень для ЗСУ на використання переданої зброї проти північнокорейських військових.

Нагадаємо, 25 жовтня міністерство закордонних справ Північної Кореї вперше прокоментувало інформацію щодо направлення своїх військ до країни-агресорки. Заступник міністра у справах Росії Кім Чон Гю назвав всі повідомлення про відряджання військ КНДР до Росії "чутками".

Своєю чергою генеральний секретар НАТО Марк Рютте переконаний, що залучення північнокорейських військ тільки збільшить втрати серед російських військових. Водночас союзники з Альянсу продовжать надавати Києву допомогу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 28.10.2024 21:54