Джо Байден. Джерело: Getty Images / Global Images Ukraine

Байден прокоментував перекидання військових КНДР до Росії

Президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден відреагував на перекидання військових Північної Кореї до країни-агресорки Росії. Він наголосив, що це дуже небезпечно.

Так під час брифінгу в штаті Делавер журналісти запитали американського лідера, як він оцінює присутність північнокорейських військ у Росії.

"Це дуже небезпечно, дуже небезпечно", — відповів Байден.

Він також додав, що відряджання КНДР тисяч військових до Росії відбулося на тлі побоювань Заходу, що вони будуть використані для війни Москви в Україні.

Що відомо про перекидання військ КНДР до Росії

Розвідка Південної Кореї повідомляла, що Північна Корея відправила до Росії три тисячі військових для підтримки окупантів на війні проти України, а також намагається ізолювати сім'ї відібраних солдатів в певному місці, щоб інформація не поширювалася.

Пізніше інформацію про кілька тисяч північнокорейських військових у Росії підтвердив Білий дім, а також заявив, що військові КНДР, у разі участі у війні проти України, стануть законними цілями так само, як і російські.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що Північна Корея надала Росії свої війська через фінансову вигоду. Зокрема, українська розвідка й раніше фіксувала присутність військових цієї країни на окупованих територіях. За його словами, Північна Корея є дуже бідною країною.

Водночас видання The New York Times повідомило, що в Курську області перебазують приблизно п’ять тисяч солдатів із Північної Кореї. Не виключено, що це військові з підрозділу, який називають "елітним". 

Нагадаємо, 25 жовтня міністерство закордонних справ Північної Кореї вперше прокоментувало інформацію щодо направлення своїх військ до країни-агресорки. Заступник міністра у справах Росії Кім Чон Гю назвав всі повідомлення про відряджання військ КНДР до Росії "чутками".

Своєю чергою генеральний секретар НАТО Марк Рютте переконаний, що залучення північнокорейських військ тільки збільшить втрати серед російських військових. Водночас союзники з Альянсу продовжать надавати Києву допомогу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 28.10.2024 20:35