Фото: Валерій Залужний / Facebook

Скільки Залужний заробляє на посаді посла у Британії: оприлюднено цифри

Посол України у Великій Британії Валерій Залужний посів п'яте місце в рейтингу найвисокооплачуваніших українських послів. Його зарплата в середньому за липень-серпень після вирахування податків становила 59 947 гривень.

Про це повідомляє Liga.net з посиланням на дані Міністерства закордонних справ.

Перше місце у рейтингу посів колишній надзвичайний та повноважний посол України в Молдові Марко Шевченко, який улітку 2024-го в середньому отримав 102 795 гривень після вирахування податків.

На другому місці опинився український посол в Чилі Юрій Дюдін. Улітку він у середньому отримував 63 794 гривні. На третій сходинці опинився посол Австрії Василь Химинець із зарплатнею 63 550 гривень. Четверте місце із зарплатою 63 470 гривень поділили посол у Німеччині Олексій Макеєв і посол двох посольств — Польщі та Чехії — Василь Зварич.

Зарплата українського посла в середньому у 2024 році становить 56 412 гривні. Проте законодавство передбачає різноманітні соціальні гарантії та забезпечення для послів, як-от надбавку за дипломатичний ранг, оплату навчання для дітей, оренди житла, медичної допомоги тощо.

На одного представника закордонної дипломатичної установи у 2024 році заплановано в середньому 4,56 мільйона гривень. Середньорічні витрати на оренду житла для керівника установи сягають 2,15 мільйона гривень.

Нагадаємо, колишній головнокомандувач Збройних сил України, посол у Великій Британії Валерій Залужний заявив, що мобілізація жінок на фронт можлива, але лише у крайньому разі.

Раніше Валерій Залужний заявляв, що Україна опинилася у затяжній війні із країною-агресоркою Росією, вихід із якої майже не можливий. На його думку, наша держава опинилася у стані затяжної війни з РФ ще минулого року. Тоді Захід не надав Києву достатньої кількості озброєнь, через що Україна не змогла досягти "значних успіхів у перемозі над Росією" під час контрнаступу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 23.10.2024 20:16