Фото: Офіс президента

Залужний зробив заяву щодо мобілізації жінок

Колишній головнокомандувач Збройних сил України, посол у Великій Британії Валерій Залужний заявив, що мобілізація жінок на фронт можлива, але лише у крайньому випадку.

Таку заяву Залужний зробив на заході Chatham House.

За його словами, мобілізація жінок в Україні можлива, якщо це буде потрібно для порятунку Європи від війни. Проте, як зазначив екс-головком, цього допускати не можна.

"Якщо буде необхідно призвати жінок, щоб врятувати Європу від війни, то, мабуть, ми це зробимо. Але, на мою особисту думку, потрібно не допустити війни в Європі, як це було в 1939 році, іншими шляхами, не шляхом призову українських жінок", — наголосив він.

Раніше Залужний заявляв, що Україна опинилася у затяжній війні із країною-агресоркою Росією, вихід із якої майже не можливий. На його думку, наша держава опинилася у стані затяжної війни з РФ ще минулого року. Тоді Захід не надав Києву достатньої кількості озброєнь, через що Україна не змогла досягти "значних успіхів у перемозі над Росією" під час контрнаступу.

Нагадаємо, радниця з гендерних питань командувача Сухопутних військ Збройних сил Оксана Григор’єва раніше заявляла, що Україна може прийняти ізраїльську політику призову на військову службу для жінок. У Конституції вказано, що обов'язок кожного українця — захищати свою Батьківщину, тому це правильно, що мають служити й жінки.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 17.10.2024 17:17