Фото ілюстративне зі соцмереж

За ізраїльським стилем: Україна може вдатися до мобілізації жінок найближчими роками, — радниця Павлюка

Україна може прийняти ізраїльську політику призову на військову службу для жінок. У Конституції вказано, що обов'язок кожного українця — захищати свою Батьківщину, тому це правильно, що мають служити й жінки.

Таку тезу висловила радниця з гендерних питань командувача Сухопутних військ Збройних сил України Оксана Григор’єва в коментарі британському виданню The Times.

Вона переконана, що політика призову жінок на військову службу в ізраїльському стилі є необхідним для розв'язання проблеми дефіциту вербування. За її словами, Україні варто готуватися до того, що в Україні також доведеться мобілізувати жінок уже у наступні роки.

"У нашій конституції сказано, що обов’язок кожного українця — захищати свою Батьківщину, тому правильно, щоб служили й жінки", — пояснила радниця з гендерних питань командувача Сухопутних військ ЗСУ.

За її словами, наш північний сусід не зникне просто так. Протягом сотень років росіяни неодноразово нападали на нас.

"Як і Ізраїль, ми повинні бути готові до цього, а це означає навчання чоловіків і жінок, щоби вони були готові до війни", — наголосила Григор’єва.

Нагадаємо, що сьогодні Верховна Рада України ухвалила за основу закон №11079-1 про мобілізацію засуджених осіб. Також парламент проголосував за основу в першому читання закон №10379 про внесення змін в Кримінальний кодекс та кодекс про адміністративне правопорушення за порушення щодо мобілізації.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 10.04.2024 14:59