Фото: vsn.ua

Скільки засуджених вже приєдналися до лав ЗСУ: дані Офісу генпрокурора

До лав Збройних сил України приєдналися вже 775 засуджених. Суд наразі розглядає ще понад 2000 клопотань про звільнення з ув’язнення для служби за контрактом в ЗСУ.

Про це повідомила прес-служба Офісу Генпрокурора.

"На даний час до суду подано 2402 клопотання засуджених щодо умовно-дострокового звільнення від відбування покарання для проходження військової служби. За участі прокурорів суди вже розглянули та своїми рішеннями задовольнили 1843 таких клопотань. На їх виконання 775 засуджених поступили на службу до лав Збройних сил України", — йдеться у повідомленні.

Наголошується, що на захист України стало найбільше засуджених, які відбувають покарання в установах у Житомирській, Кіровоградській, Миколаївській, Рівненській, Харківській, Хмельницькій, Вінницькій та Дніпропетровській областях.

"Робота на даному напрямі триває, органи прокуратури продовжують вживати заходи щодо забезпечення прав засуджених та інтересів держави в цей надзвичайно складний для нашої країни час", — зауважити в ОГПУ.

Як відомо, від початку повномасштабної війни в Україні мобілізація засуджених заборонялася на законодавчому рівні. Нещодавно український парламент вирішив змінити цю ситуацію, тепер ув'язнені можуть служити у лавах ЗСУ. Для цього ухвалили відповідний закон.

Нагадаємо, раніше заступниця міністра юстиції Олена Висоцька розповідала, що станом на 21 травня понад три тисячі засуджених подали заяви на добровільне приєднання до лав Збройних сил України в обмін на умовно-дострокове звільнення. Це стало можливим після ухвалення закону про мобілізацію в’язнів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 30.05.2024 13:39