Фото: Генштаб ЗСУ

Скільки живої сили й техніки втратили окупанти на Таврійському напрямку: зведення Тарнавського

Активна робота Сил оборони на Таврійському напрямку триває. Артилерійські підрозділи нашої армії протягом доби виконали 1402 вогневих завдань.

Про це повідомив командувач оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" Олександр Тарнавський. За даними військового, протягом останньої доби втрати ворога вбитими, пораненими та полоненими склали 234 особи (загиблі — 64, поранені — 168, полонені — семеро).

Також було знищено 20 одиниць військової техніки противника, зокрема: один ударний вертоліт Ка-52, один танк, шість артилерійських систем та мінометів, один БпЛА, шість одиниць автомобільної та п'ять спеціальної техніки. Також було знищено три склади боєприпасів.

Нагадаємо, за даними Генштабу, воїни Збройних сил України продовжують ведення контрнаступальної операції на фронті, мають просування і закріплюються на нових рубежах. Зокрема, зафіксовано просування в Запорізькій та Донецькій областях.

Своєю чергою аналітики Інституту вивчення війни повідомляли, що українські захисники мають певний успіх у Луганській та Запорізькій областях. Зокрема, Збройним силам вдалося зайняти нові позиції на даних відтинках фронту. Також Сили оборони продовжують контрнаступ на Бахмутському, Мелітопольському (захід Запорізької області) та Бердянському (захід Донецької — схід Запорізької області) напрямках.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 18.08.2023 21:42