Фото: ілюстративне Джерело: Defense Express

Скільки ЗСУ взяли в полон російських військових з окупованого Криму: офіційні дані

Від початку повномасштабного вторгнення щонайменше 41 військовий родом із Криму був взятий в полон Збройними силами України. Ще майже 500 громадян України загинули у рядах армії окупанта.

Про це повідомляє представництво президента України в АР Крим.

"Підтверджено взяття в полон щонайменше 41 військовослужбовців РФ з окупованого Криму, більшість з яких, ймовірно, є громадянами України", — йдеться у повідомленні відомства.

Також у представництві зазначили, що відбулися поховання щонайменше 632 солдатів російської армії: 475 із них, ймовірно, були громадянами України. 

"Кількість поховань може бути більшою, оскільки значна частина відбувається без висвітлення", — додають у представництві президента України в АР Крим.

Нагадаємо, за даними представника Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрія Юсова, серед російських полонених в Україні є такі, в поверненні яких зацікавлене керівництво Російської Федерації. Тому українська сторона готова до креативних рішень для повернення полонених.

Раніше начальник ГУР Кирило Буданов заявив, що Росія наразі веде свою звичну гру — намагається маніпулювати темою, яка є соціально складною для українців. Тому й не погоджується поки що обмінювати "азовців".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 09.01.2024 16:05