Фото ілюстративне з відкритих джерел

Шість українських прикордонників потрапили у російський полон на Сумщині

На кордоні з Курською областю Росії шестеро українських прикордонників потрапили у російський полон. Це сталося внаслідок одного з бойових зіткнень.

Про це написав губернатор російського регіону Роман Старовойт. Також інформацію про полон підтвердили в Держприкордонслужбі.

До взяття у полон причетна диверсійно-розвідувальна група, зазначило джерело, на яке посилається hromadske.

Сумський інформаційний ресурс "Кордон. Медіа" повідомив, що в полон українські бійці, ймовірно, потрапили під час одного з бойових зіткнень з окупантами, захищаючи прикордоння.

Старовойт опублікував відео, де невідомий чоловік у військовій формі, якого губернатор назвав українським прикордонником, дає «показання». На відео чути, як чоловік розповідає про незадоволеність ситуацією в Україні, зокрема, процесом мобілізації, також пролунали звинувачення у привласненні державних коштів із боку посадовців. Він закликав «здаватися в полон». До речі, на формі чоловіка немає шевронів чи інших розпізнавальних знаків.

Нагадаємо, декілька днів тому в мережі з’явилося відео, на якому зафіксовано, як російські солдати ведуть полонених бійців Збройних сил України під дулами автоматів у бік українських позицій, прикриваючись ними. Згодом вони вбивають одного з українських військових. За словами юристів, це черговий воєнний злочин російської армії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 16.12.2023 19:38