Фото: Telegram-канал Черкаської ОВА

Скількох українських дітей вбили рашисти: моторошна статистика

З початку повномасштабного вторгнення Росії в Україні загинули 480 дітей. Найбільше жертв зафіксовано у Донецькій області.

Про це повідомляє Офіс генерального прокурора. Відповідні цифри не є остаточними. Фахівці проводять роботу зі встановлення постраждалих і загиблих дітей у місцях ведення бойових дій, на тимчасово окупованих та звільнених територіях.

Так, станом 8 травня більш ніж 1444 дитини вважаються постраждалими внаслідок повномасштабної збройної агресії Росії. За офіційною інформацією ювенальних прокурорів, 480 дітей загинули та понад 964 отримали поранення різного ступеню тяжкості.

У яких областях дітей постраждало найбільше

Росія поранила й вбила найбільше дітей у Донецькій області — 455, Харківській — 275, Київській — 128, Херсонській — 96, Запорізькій — 89, Миколаївській — 89, Чернігівській — 70, Дніпропетровській — 67, Луганській — 66.

Зазначимо, що Росія не лише вбиває та калічить маленьких українців, а й викрадає їх. За підрахунками української влади, Росія незаконно депортувала на свою територію, або утримує на окупованій території понад 19 тисяч дітей. Зниклими вважаються 405 маленьких українців. Знайти вдалося 12149 неповнолітніх, а повернути з РФ чи окупованих територій — 364 громадян до 18 років.

статистика постраждалих дітей

Інфографіка: Офіс генерального прокурора

Нагадаємо, раніше уповноважена з прав дитини Російської Федерації Марія Львова-Бєлова виправдалася через викрадення дітей. Вона заявила, що "рятувала українців" під час їхньої депортації до РФ.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 08.05.2023 18:09