Фото: Мілітарний

Словаччина передала Україні всі обіцяні 13 винищувачів МіГ-29

Словаччина вже передала Україні всі раніше обіцяні винищувачі МіГ-29. Йдеться про 13 одиниць техніки.

Про це повідомив міністр оборони країни Ярослав Надь.

"Ця передача була здійснена наземним шляхом з дотриманням максимальної безпеки, і знову ж таки величезна подяка всім залученим силам, тому що в таких випадках це дійсно важлива і складна логістична операція", — сказав Надь.

Він також нагадав, що літаки МіГ-29 є важливою підтримкою для України в її обороні від російської військової агресії та захисті людських життів.

"Більше того, на відміну від нашого сусіда, ці літаки для нас були непридатні. Ми робимо правильні речі", — сказав міністр.

Що відомо про МіГ-29

Багатоцільовий радянський винищувач четвертого покоління. Був основним багатоцільовим винищувачем країн Варшавського договору та СРСР впродовж 80-х років XX ст. Нині перебуває на озброєнні багатьох країн світу, зокрема й України.

Основне завдання МіГ-29 полягає у забезпеченні повітряної переваги над противником і захисті повітряного простору. Винищувач здатен виконувати різноманітні завдання, наприклад, наведення ударів по наземних цілях, захист Повітряних сил від ворожих атак і проведення розвідки.

МіГ-29 озброєний авіаційною гарматою калібром 30 мм, боєзапас якої становить 150 снарядів. Також на літак можна підвісити до шести ракет класу повітря-повітря і бомб. Винищувач може скидати авіаційні бомби калібру 250 і 500 кг. Також до складу бомбардувального озброєння МіГ-29 входять міни й осколкові авіабомби.

Наразі МіГ-29 та Су-27 є основними машинами винищувальної авіації Повітряних сил України. Потенціал винищувача МіГ-29 дозволяє використовувати його як для виконання завдань ППО та повітряного бою, так і для завдавання ударів по наземних (надводних) цілях.

Нагадаємо, спеціалісти з Російської Федерації могли навмисно саботувати роботу винищувачів МіГ-29, які Україна мала отримати від Словаччини. У цих літаках виявили дуже підозрілі несправності.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Війна, 17.04.2023 10:34