Контрольно-пропускний пункт "Вишнє-Нємецке" (Словаччина). Джерело: Вікіпедія

Словаччина призупинила оформлення вантажівок на одному з пунктів пропуску: яка причина

Словаччина призупинила приймати до митного оформлення вантажівки на пункті пропуску "Вишнє Нємецке". Причиною стало те, що вийшов із ладу сканер.

Відповідну заяву оприлюднила Державна митна служба України.

За її інформацією, на словацькому пункті пропуску "Вишнє Нємецке" вийшов із ладу сканер, у звʼязку з чим словацька сторона припинила приймати до митного оформлення вантажівки.

Тож з українського боку кордону — на митному посту "Ужгород автомобільний" — теж тимчасово припинили оформлення та пропуск великогабаритних транспортних засобів.

Відповідно до чинної технології митного оформлення Словаччини всі транспортні засоби, які їдуть на їхню територію з вантажем, підлягають обов’язковому скануванню на їхньому боці.

"Наразі невідомо, коли завершать ремонт стаціонарної системи, тому просимо перевізників врахувати таку ситуацію та за можливості використовувати для перетину кордону інші пункти пропуску", — пояснили в митній службі.

Нагадаємо, що словацькі перевізники в грудні минулого року блокували кордон з Україною на переході "Вишнє Нємецке — Ужгород". Однак це блокування не тривало настільки довго, як відповідні акції на польсько-українському кордоні, де протестувальники були значно активнішими.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 04.05.2024 20:55