Фото: росЗМІ

Словаччина визнала РФ спонсором тероризму

Національна рада Словацької Республіки засудила російську агресію в Україні. Країні визнала режим РФ терористичним, а Росію — спонсором тероризму.

Про це повідомляє місцеве видання aktuality.sk.

Словаччина засудила масштабні напади Росії на мирне населення, цивільні об'єкти та ключову енергетичну структуру. Також парламент підтримав створення спеціального трибуналу для РФ.

Водночас депутати не визнали проведення та результатів так званих референдумів у Донецькій, Луганській, Херсонській та Запорізькій областях. Словаччина вважає ці території частинами України.

Окрім цього, Нацрада засудила прямі та непрямі погрози Росії застосувати ядерну зброю, а також гібридну війну, яку РФ веде й на території Словаччини.

Парламент закликав правоохоронців та компетентні спецслужби не недооцінювати загрозу РФ, а вжити ефективних заходів проти неї, щоб зберегти безпеку та демократію, зокрема, й у Словаччині.

Нагадаємо, раніше Європарламент ухвалив резолюцію про визнання Росії державою-спонсором тероризму. Її підтримали 494 парламентарі, 58 були проти, 44 утрималися.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 16.02.2023 15:56