Фото: Getty Images / Global Images Ukraine

Словацькому прем'єру Фіцо надіслали конверт з кулею: він нещодавно пережив замах

У середу вранці, 25 вересня, прем'єр-міністру Роберту Фіцо доставили конверт із кулею. Нещодавно він пережив замах.

Про це повідомляє видання Aktuality.sk.

Першим про це повідомив портал Plus 7 dní. Це також підтвердили у відомстві. "Можемо підтвердити, що конверт із кулею, адресований прем'єр-міністру Словацької Республіки, сьогодні був доставлений до Апарату уряду Словацької Республіки", — написали Aktualita у прес-службі.

Пошту, адресовану прем'єр-міністру, перевіряють співробітники управління захисту конституційних посадових осіб та дипломатичних місій. Їхню увагу привернула обкладинка. Наступна рентгенівська перевірка показала, що це була куля.

"З ініціативи співробітників управління захисту конституційних службовців та дипломатичних місій цим питанням займаються співробітники поліції відповідного підрозділу, який перебуває у віданні регіонального управління поліції в Братиславі", — заявив представник регіональної поліції Братислави Міхал Зейфф.

Як відомо, замах на Роберто Фіцо було скоєно 15 травня після виїзного засідання уряду в Гандлові. Після інциденту виникали сумніви, чи виживе поранений політик. Нападник, яким виявився 71-річний письменник Юрай Цинтула, на допиті стверджував, що хотів не вбити Фіцо, а тільки "зашкодити здоров'ю", аби він не зміг далі проводити політику, з якою стрілець не погоджується, серед іншого, й у питанні російсько-української війни.

Раніше прем'єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо відзначився черговою скандальною заявою про Україну. Так, за його словами, в Україні буцімто діють "нацистські та фашистські" війська, а "міжнародна спільнота цього нібито не помічає".

Нагадаємо, наприкінці липня Роберт Фіцо під час зустрічі з послом України Мирославом Кастраном пригрозив йому наслідками, якщо Київ не відновить транзит нафти російського "Лукойлу". Водночас Україна наполягає, що нафтопроводом тече така ж кількість нафти, як і раніше, завдяки іншим російським компаніям. Угорщина та Словаччина ж стверджують, що рішення Києва ставить під загрозу їхню енергетичну безпеку.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 25.09.2024 13:44