Фото: Херсонська ОВА

Смерть колишнього голови Херсонської ОДА Лагути: поліція відкрила кримінальне провадження

За фактом смерті колишнього очільника Херсонської області Геннадія Лагути відкрито кримінальне провадження. Подію кваліфікують як "умисне вбивство" з додатковою кваліфікацією — "самогубство".

Про це повідомила начальниця відділу комунікації поліції Києва Юлія Гірдвіліс, пише "Суспільне". Вона наголосила, що 13 вересня до Солом'янського управління поліції міста Київ звернулась дружина Лагути з повідомленням про зникнення чоловіка.

"16 вересня його знайшли у Солом'янському районі біля гаражних приміщень. За цим фактом було відкрите кримінальне провадження за статтею "Умисне вбивство" з додатковою кваліфікацією самогубство. Зараз триває досудове розслідування, наші слідчі розглядають усі версії скоєного і встановлюють деталі, свідків та очевидців події", — заявила начальниця відділу комунікації поліції Києва.

Скандал за участю Лагути

У лютому 2023 року Служба безпеки України оголосила про підозру Геннадію Лагуті. Посадовець підозрювався в підробці документів та шахрайстві. Навесні 2022-го чиновник нібито сам звернувся до місцевої підприємниці з проханням надати йому позашляховик у безоплатне користування "для службових цілей". Оскільки тоді в Україні була "гаряча фаза" бойових дій із рашистами, жінка з патріотичних мотивів погодилася виділити йому транспортний засіб.

Однак вже влітку 2022-го посадовець вирішив приватизувати собі через приватного нотаріуса. Попередньої власниці на той час не було в Україні. Нотаріус зробив довіреність для чиновника. Експертиза показала, що на документі підробили підпис підприємиці.

Потім підозрюваний "продав" цей автомобіль своєму підлеглому — керівнику патронатної служби Херсонської ОВА, а на наступний день той "перепродав" його своєму керівнику назад. На авто було накладено арешт, тривало досудове розслідування. Колишньому чиновнику загрожувало позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, депутат Херсонської обласної ради від "Європейської солідарності" Сергій Хлань заявив, що Геннадій Лагута покінчив життя самогубством, прийнявши велику порцію пігулок.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 18.09.2023 14:01