Дмитро Лубінець. Джерело: ombudsman.gov.ua

Смерть військовозобов'язаного на Закарпатті: Лубінець розповів нові деталі трагедії

Омбудсмен Дмитро Лубінець відреагував на смерть військовозобов'язаного дорогою в навчальний центр у Закарпатській області. Чоловік, який помер від нападу епілепсії, був придатний до військової служби.

Про це посадовець написав у своєму Telegram.

"Щодо ситуації зі смертю чоловіка на Закарпатті дорогою в навчальний центр. Відомо, що українець згідно з довідкою ВЛК був визнаний придатним до військової служби", — зазначив Лубінець.

Омбудсмен заявив, що наразі щодо ймовірного порушення прав людини він відкрив кримінальне провадження. Дана ситуація надалі перебуватиме на особистому контролі посадовця. 

"Ця ситуація надалі перебуватиме на моєму особистому контролі. Також мої представники у Закарпатській і Львівській областях працюватимуть, аби дізнатися всі обставини. Висловлюю співчуття родині українця", — додав він.

Смерть військовозобов'язаного на Закарпатті: деталі

У вівторок, 23 квітня, на Закарпатті дорогою до навчального центру помер військовозобов'язаний. У нього стався приступ епілепсії.

Відомо, що офіцер, який супроводжував чоловіка, надав першу домедичну допомогу та викликав швидку, однак медики не встигли врятувати його. Наразі за цим фактом призначили службову перевірку.

Нагадаємо, що в Чернівецькій області 20 квітня група цивільних осіб напала на військовослужбовця територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 23.04.2024 16:55