Фото: "Укрзалізниця"

"Укрзалізниця" нагадала про спецрезерв квитків для військових: як скористатися

Компанія "Укрзалізниця" нагадала, що в Україні є спецрезерв квитків для військових. Для користування цією послугою для захисників буде запущено відповідну гарячу лінію зв'язку.

Про це повідомляє прес-служба "Укрзалізниці".

"Укрзалізниця" виділяє спеціальну бронь для використання військовослужбовцями, які їдуть у відрядження чи відпустку, щоб кожен захисник та захисниця могли швидше діставатися своїх близьких навіть у найбільш піковий для залізниці сезон", — йдеться у повідомленні.

Як розповіли у компанії, розподіляти броні будуть військові комендатури. Під бронею буде знаходитись мінімум чотири купейних та чотири плацкартних місця на кожному рейсі. Їх може використати військовий, якщо про відпустку він дізнався раптово і квитки у вільному продажі вже закінчились. У разі не використання заброньованих місць у вільний продаж квитки поступлять не раніше, ніж за шість годин до відправки поїзда.

Що необхідно для того, щоб скористатись послугою

  • звернутись до чергового по вокзалу, який спрямує пасажира до військової комендатури (комендатури знаходяться у Львові, Рівному, Ужгороді, Івано-Франківську, станції імені Тараса Шевченка, Знамʼянці, Одесі, Миколаєві, Подільську, Харкові, Полтаві, Конотопі, Києві, Житомирі, Козятині, Жмеринці, Дніпрі, Запоріжжі та Покровську) або зателефонувати до контактного центру "Укрзалізниці" на спеціально виділену гарячу лінію за номером 0 800 503 222: оператори детально проконсультують пасажира по всьому процесу;
  • у військовій комендатурі пасажиру по предʼявленню військового квитка та документа, що підтверджує необхідність здійснити поїздку саме в конкретний день (посвідчення про відрядження, відпускний квиток), видадуть талон на придбання квитка;
  • цей талон треба предʼявити касиру у спеціалізованій касі для військовослужбовців або в будь-якій касі на будь-якому вокзалі. За цим документом пасажиру виведуть з-під спеціальної броні квиток і тут же його можна придбати.

"Укрзалізниця" наголошує, що спеціальна бронь на місця знімається за шість годин до відправлення поїзда. Щоб встигнути отримати талон і придбати квиток на вокзал потрібно приїжджати за вісім годин до відправлення поїзда або раніше.

Якщо ж у місті, де знаходиться військовослужбовець, немає комендатури — скористатись спеціальною бронею можна також у всіх касах за предʼявлення ВПД (військового проїзного документа), який дає право на безкоштовну поїздку. Отримати цей документ військовослужбовці можуть у своїх частинах.

"За нашою статистикою на більшості напрямків квитки за "військовою бронею" є в наявності у достатній кількості безпосередньо до дня відправлення. Якщо ж трапиться, що усі броні розібрано — а таке може статися на пікових напрямках у пікові періоди, особливо коли військовослужбовець дізнається про свою відпустку в той же день, коли слід вже їхати — ми готові шукати можливості перевезти військовослужбовців в індивідуальному порядку", — додають працівники компанії.

Нагадаємо, що "Укрзалізниця" посилила безпекові заходи у пасажирських поїздах. У зв'язку з цим в Україні запровадили жіночі купе. У компанії повідомляють, що чотири таких рейси вже зробили повне коло за маршрутом.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 24.07.2023 18:45