Фото: Pixabay

Спека посилюється: де у п'ятницю розпече до +41°С

В Україні у п'ятницю, 12 липня, буде дуже спекотно. Подекуди температура повітря сягатиме +41°C. При цьому в окремих областях очікуються короткочасні дощі та грози.

Про це повідомив "Укргідрометцентр".

У п'ятницю у більшості областей очікується суха спекотна погода. Температура повітря вночі становитиме +20...+25°C. Вдень, за прогнозами синоптиків, буде сильна спека — +35...+39°C. На Одещині, Миколаївщині та Херсонщині місцями прогріє до +40...+41°C.

У західних областях мінлива хмарність, без опадів, лише на Закарпатті, Прикарпатті та Волині вдень місцями очікується короткочасний дощ, гроза. Температура повітря вночі становитиме +17...+22°C, вдень стовпчики термометрів піднімуться до +30...+34°C (на високогір'ї Карпат вночі прогнозують +15...+20°, вдень — +20...+25°C). Вітер переважно східний, 5-10 м/с.

Погода у столиці та на Київщині

На Київщині 12 липня очікується суха спекотна погода. Температура повітря вночі коливатиметься у межах +20...+25°C, вдень розпече до +35°C.

У Києві температура вночі становитиме +22...+24°C, вдень прогнозують сильну спеку — +35°C. Вітер переважно східний, 5-10 м/с.

Мапа: "Укргідрометцентр"

Нагадаємо, раніше завідувачка відділу прикладної метеорології та кліматології Українського гідрометеорологічного інституту держаної служби надзвичайних ситуацій і Національної академії наук України Віра Балабух повідомляла, що цього літа в Україні середня температура буде вищою за норму на один або два градуси. Найспекотніше буде в липні та в першій половині серпня, водночас суттєві й тривалі зниження температури повітря малоймовірні. Також за її прогнозом, у південних, південно-східних регіонах, а також центральних областях нашої країни ймовірний дефіцит опадів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 12.07.2024 06:30