Фото: Pixabay

Спека повертається: де цього тижня прогріє до +30°С

В Україні найближчими днями очікується поступове прогрівання повітря і температура відповідатиме вже літнім показникам. Нічні заморозки повністю відступлять.

Про це повідомив кандидат географічних наук, метеоролог Ігор Кібальчич, передає Meteoprog.

"В окремі дні є ймовірність невеликих, місцями помірних дощів у супроводі гроз, а ближче до вихідних шляхом посилення антициклону з північного сходу очікується незначне похолодання, а також вітряна погода в більшості південних, східних і центральних регіонів. Крім того, збережеться найвищий рівень пожежної небезпеки у лісах та лісостепових районах", — спрогнозував Кібальчич.

За словами метеоролога, новий тиждень в Україні розпочнеться з негоди. Так, у понеділок, 20 травня, у західних та місцями північних областях пройдуть короткочасні дощі з грозами. Місцями ймовірні град та шквали до 15-17 м/с. На решті території України без опадів. Вітер змінних напрямків, 3-8 м/с. Температура повітря коливатиметься у межах +21…+26°C.

Не відступатимуть дощі й у вівторок. Згідно з прогнозом, 21 травня вночі істотних опадів не передбачається. Водночас вдень у західній частині та місцями на крайній півночі країни пройдуть невеликі короткочасні дощі, часом з грозами. В решті регіонів України без опадів. Вітер змінних напрямків, 3-8 м/с, у західній частині південно-східний, 5-10 м/с. Температура повітря вночі становитиме +8...+13°C, а вдень +22...+27°C. На Закарпатті прогріє до +30°C.

У середу, 22 травня, в Україні переважно без опадів. Лише у Карпатах та на Закарпатті очікуються невеликі короткочасні дощі з грозами. Вітер південно-східний, 5-10 м/с, у західній частині вдень окремі пориви, 15-17 м/с. Стовпчики термометрів вночі показуватимуть +8…+13°C, вдень +22…+27°C.

У четвер, 23 травня, вночі у західних областях, вдень також у північних, центральних та східних регіонах пройдуть короткочасні дощі з грозами, вдень місцями град та шквали, 15-20 м/с. Вітер буде східний, 5-10 м/с, на Півдні місцями пориви, 15-17 м/с. Температура повітря вночі коливатиметься у межах +10…+15°C, а вдень становитиме +22…+27°C. У південній частині очікується +28…+30°C.

У п'ятницю, 24 травня, у західних областях, вдень також на Одещині та Миколаївщині очікуються дощі з грозами. На решті території України опадів не передбачається. Вітер східний, 7-12 м/с, вдень у південних, східних та Дніпропетровській областях можливі пориви, 15-20 м/с. Температура повітря вночі буде +9…+14°C, а вдень стовпчики термометрів піднімуться до +20…+25°C. Найтепліше буде на Півдні, там прогріє до +28°C.

У суботу, 25 травня, в Україні переважно без опадів. Лише у Криму та на крайньому заході місцями пройдуть грозові дощі. Вітер східний / південно-східний, 7-12 м/с, на Півдні, у Приазов'ї та на Донбасі пориви, 15-20 м/с. Температура повітря вночі становитиме +7…+12°C, а вдень +19…+24°C.

У неділю, 26 травня, в Україні дощів не прогнозується. Вітер східний, 7-12 м/с, на Півдні, у Приазов'ї, Дніпропетровській області та на Донбасі окремі пориви, 15-20 м/с. Температура повітря вночі +8…+13°C, вдень +19…+24°C.

Нагадаємо, раніше метеоролог Віра Балабух повідомляла, що цього року в Україні буде тепле літо, але без аномальних температур. Найбільш нестійкою погода буде в липні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 20.05.2024 08:18