Колаж: TrueUA

Споживання електроенергії зростає: в "Укренерго" звернулися із закликом до населення

Станом на середу, 18 вересня, в Україні не планується застосування графіків відключень світла. Однак споживання електроенергії зростає, тож споживачів закликають ощадливо використовувати її.

Про це повідомила прес-служба "Укренерго".

"Споживання зростає. Сьогодні, 18 вересня, його рівень, станом на 09:30, був на 2,6% вищим, ніж в той самий час у вівторок, 17 вересня. Вчора добовий максимум споживання зафіксували ввечері. Він був таким же, як і попереднього робочого дня, — у понеділок, 16 вересня", — йдеться у повідомленні.

У компанії наголосили, що сьогодні зберігається необхідність ощадливого споживання електроенергії у вечірні години. Споживачів закликають не вмикати одночасно декілька потужних електроприладів у період з 16:00 до 22:00.

Україна протягом доби імпортує електроенергію з Польщі, Румунії, Словаччини, Угорщини, Молдови загальним обсягом 17 732 МВт/год, з максимальною потужністю в окремі години до 1 510 МВт. Експорт не відбувається та не передбачається.

Через бойові дії та з інших причин сьогодні вранці повністю або частково знеструмлені 522 населені пункти. Через бойові дії є нові знеструмлення у Донецькій, Запорізькій, Харківській, Чернігівській, Миколаївській, Херсонській областях.

Уночі росіяни повторно атакували енергооб’єкт на Сумщині. Внаслідок атаки БпЛА виникла пожежа, до ліквідації залучали підрозділи ДСНС. Знеструмлень не відбувалося. Споживачі Сум і Сумського району, які залишалися без електропостачання після обстрілів попередньої доби, наразі вже заживлені.

Через негоду станом на ранок були знеструмлені шість населених пунктів на Дніпропетровщині. З технічних причин є знеструмлені споживачі в Київській і Чернігівській областях.

Нагадаємо, що під час вечірнього відеозвернення 17 вересня президент Володимир Зеленський розповів про ситуацію у Сумах і області після масованих ударів ворога по енергооб'єктах регіону.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 18.09.2024 11:55