Фото: Вікіпедія

Справа Дубінського про підробку документів пішла до суду: що загрожує нардепу

Прокурори скерували до суду обвинувальний акт стосовно народного депутата Олександра Дубінського за фактом службового підроблення. Виявилось, що він вніс неправдиві відомості до офіційних документів на підставі яких виїхав за кордон.

Про це повідомляє прес-служба Офісу генерального прокурора.

Розслідуванням встановлено, що депутат Дубінський підготував заяву від свого імені на ім’я міністра охорони здоров’я з проханням надати йому документи необхідні для перетину державного кордону України у зв’язку з терміновою необхідністю супроводу його батька на лікування. Однак, отримавши ці документи, народний обранець, замість того щоб супроводжувати свого батька на лікування, перетнув державний кордон самостійно на наступний день після виїзду за кордон батька. 

Батько Дубінського повернувся до України значно раніше, ніж його син. Сам він на той час перебував поза межами України понад місяць на відпочинку.

"Згідно отриманої інформації під час перебування за кордоном він встиг двічі відвідати Італію, Хорватію та Іспанію. Зокрема, в Іспанії обвинувачений зупинявся у двох готелях у Барселоні та у її передмісті", йдеться у повідомленні.

Що загрожує Дубінському

Санкція статті, за якою проводилося розслідування (ч. 1 ст. 366 КК України), передбачає покарання у вигляді штрафу до двохсот п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Відомо, що 10 серпня Печерський райсуд Києва обрав запобіжний захід Дубінському у вигляді особистого зобов'язання з носінням електронного браслета до 8 жовтня. Пізніше термін продовжили до 7 листопада. Сам нардеп і його адвокат намагалися відтягнути судовий процес, аргументуючи пленарними засіданнями, які тоді відбувалися у Верховній Раді.

Зазначимо, що це не єдина підозра, яка була оголошена Дубінському торік. СБУ та ДБР зібрали докази держзради Дубінського, який під позивним "Буратіно" здійснював інформаційно-підривну діяльність на користь Росії. Організація розхитувала суспільно-політичну ситуацію в Україні та дискредитувала державу у світі. Нині нардеп перебуває у СІЗО.

Нагадаємо, на початку грудня 2023 року народний депутат Олександр Дубінський заявив про те, що його побили у Лук‘янівському СІЗО. За інформацією його адвокатів, йому було викликано швидку допомогу, яка констатувала множинні гематоми, а також підозру на перелом ребра. Адвокати Дубінського також вимагали "ухвалення негайного рішення" про його переведення до слідчого ізолятора СБУ для того, "щоб забезпечити збереження його життя".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 09.01.2024 11:57