Фото: соцмережі

Корупційна справа голови Тернопільської облради: суд зобов'язав НАБУ повернути гроші, які вилучили під час обшуків

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду зобов'язала Національне антикорупційне бюро повернути гроші голові Тернопільської обласної ради Михайлу Головку. Ці кошти у нього вилучили під час обшуків у квартирі.

Цю інформацію у коментарі ЗМІ підтвердив адвокат Олександр Тананакін.

Наступне засідання, за словами юриста, у справі Головка запланували на 7 серпня. Там будуть розглядати апеляційну скаргу прокурора на відмову щодо відсторонення від посади Михайла Головка. У прес-службі НАБУ поки не коментують інформацію.

Що відомо про справу Михайла Головка

Посадовця разом із двома заступниками голови Тернопільської ОВА затримали на хабарі 19 червня 2023 року. За даними слідства, вони вимагали майже 1,8 мільйона гривень у підприємця замість на підписання актів виконаних робіт з будівництва та ремонту інфраструктурних об’єктів комунальним підприємством Тернопільської облради.

28 червня Вищий антикорупційний суд обрав головку запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном 60 діб з правом внесення застави у розмірі 805 200 гривень. Під час засідання суду сам Головко заявив, що ситуацію з хабарем сприйняв як отримання волонтерської допомоги на потреби ЗСУ, а з заявником він, за його словами, вже не раз перетинався під час реалізації різних волонтерських проектів. Наступного дня після судового засідання стало відомо, що Головко вніс заставу й вийшов з-під варти. Поки що невідомо, коли буде наступне засідання суду у його справі.

Нагадаємо, раніше Спеціалізована антикорупційна прокуратура та Національне антикорупційне бюро оскаржили запобіжні заходи голові Тернопільської облради Михайлові Головку та двом заступникам голови Тернопільської ОВА. Прокурор САП подав до Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду скарги на рішення слідчого судді.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 03.08.2023 20:33