Фото: Facebook Михайла Головка

САП та НАБУ оскаржують запобіжний захід голові Тернопільської облради та заступникам керівника ОВА

Спеціалізована антикорупційна прокуратура та Національне антикорупційне бюро оскаржили запобіжні заходи голові Тернопільської облради Михайлові Головку та двом заступникам голови Тернопільської ОВА. Прокурор САП подав до Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду скарги на рішення слідчого судді.

Про це повідомляє САП.

Прокурор оскаржує рішення, яким голові Тернопільської обласної ради та двом заступникам голови Тернопільської ОВА обрано запобіжні заходи у виді тримання під вартою з альтернативою внесення понад 805 тисяч гривень застави. 

"Прокурор не погоджується з розміром застави, визначеною слідчим суддею, та у суді апеляційної інстанції, зважаючи на тяжкість злочину, наполягатиме на застосуванні більш суворого запобіжного заходу — тримання під вартою з альтернативою внесення застави у розмірі 13 мільйонів гривень для голови Тернопільської облради, десять мільйонів гривень для першого заступника голови Тернопільської ОВА та вісім мільйонів гривень — іншого заступника", — йдеться в повідомленні.

Також у САП наголошують, оскільки злочин, який інкримінується голові Тернопільської облради, пов'язаний із займаною ним посадою та виконанням службових повноважень, стороною обвинувачення готується клопотання про відсторонення особи від займаної посади. 

Зазначимо, що голова Тернопільської обласної ради Михайло Головко, якого разом з двома заступниками голови Тернопільської ОВА 19 червня затримали на хабарі, повернувся на роботу.
  
Що відомо про справу Михайла Головка

Посадовця разом із двома заступниками голови Тернопільської ОВА затримали на хабарі 19 червня поточного року. За даними слідства, вони вимагали майже 1,8 мільйона гривень у підприємця взамін на підписання актів виконаних робіт з будівництва та ремонту інфраструктурних об’єктів комунальним підприємством Тернопільської облради.

28 червня Вищий антикорупційний суд обрав Головку запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном 60 діб з правом внесення застави у розмірі 805 200 гривень. Під час засідання суду сам Головко заявив, що ситуацію з хабарем сприйняв як отримання волонтерської допомоги на потреби ЗСУ, а з заявником він, за його словами, вже не раз перетинався під час реалізації різних волонтерських проектів. Наступного дня після судового засідання стало відомо, що Головко вніс заставу й вийшов з-під варти. Поки що невідомо, коли буде наступне засідання суду у його справі.

Нагадаємо, народна депутатка Оксана Савчук, яка є членкинею партії ВО "Свобода", просила суд віддати Михайла Головка на поруки, проте суд їй відмовив.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 04.07.2023 13:38