Фото: Facebook Михайла Головка

Підозрюваний у хабарництві голова Тернопільської облради Головко повернувся на роботу

Голова Тернопільської обласної ради Михайло Головко, якого разом з двома заступниками голови Тернопільської військово-цивільної адміністрації 19 червня затримали на хабарі, повернувся на роботу. Раніше суд обрав йому запобіжний захід, однак він вийшов під заставу.

У понеділок, 3 липня, Головко одразу зустрівся із представниками ЗМІ й прокоментував судову справу, розпочату проти нього Національним антикорупційним бюро та Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою. Звинувачення він назвав "підступною, цинічною провокацією", повідомило "Суспільне".

"Тернопільська обласна рада працює, всі виконують покладені на них обов'язки й завдання, повноцінно робочий режим у нас триває. Відсьогодні на роботі", — заявив він на брифінгу.

"Обласна рада вже майже два роки не має жодного відношення до бюджету. Ми не виділяємо жодної копійки. Ми на це жодним чином не впливаємо. Так званий хабар чи неправомірна вигода, це в тому вигляді, якщо людина дає якісь послуги, й за це їй якось розраховуються, чи віддячують. З нашої сторони не було жодних дій. Це ніщо інше, як просто підступна, цинічна провокація", — додав Головко.

Водночас на запитання про те, звідки походять гроші, з якими його затримали, він, зауважив, що не коментуватиме це, оскільки йде слідство. При цьому посадовець наполягав, що жодного хабаря не було, і заявив про готовність підтвердити це за допомогою детектора брехні.

Що відомо про справу Михайла Головка

Посадовця разом із двома заступниками голови Тернопільської ОВА затримали на хабарі 19 червня поточного року. За даними слідства, вони вимагали майже 1,8 мільйона гривень у підприємця взамін на підписання актів виконаних робіт з будівництва та ремонту інфраструктурних об’єктів комунальним підприємством Тернопільської облради.

28 червня Вищий антикорупційний суд обрав Головку запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном 60 діб з правом внесення застави у розмірі 805 200 гривень. Під час засідання суду сам Головко заявив, що ситуацію з хабарем сприйняв як отримання волонтерської допомоги на потреби ЗСУ, а з заявником він, за його словами, вже не раз перетинався під час реалізації різних волонтерських проектів. Наступного дня після судового засідання стало відомо, що Головко вніс заставу й вийшов з-під варти. Поки що невідомо, коли буде наступне засідання суду у його справі.

Нагадаємо, народна депутатка Оксана Савчук, яка є членкинею партії ВО "Свобода", просила суд віддати Михайла Головка на поруки, проте суд їй відмовив.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 04.07.2023 03:32