Фото: Football Hub

Справа Павелка: Апеляційний суд переніс слухання

Львівський апеляційний суд переніс розгляд справи президента Української асоціації футболу Андрія Павелка на 30 червня. До цього часу він перебуватиме у СІЗО.

Про це повідомляє Football Hub.

Апеляційне засідання тривало недовго. Адвокати Андрія Павелка подали суддям чимало різних клопотань і вони ухвалили рішення перенести розгляд справи на 30 червня, щоб ознайомитися з усіма документами. 

У чому звинувачують Павелка

Влітку 2018 року НАБУ порушило провадження щодо ймовірних зловживань на будівництві футбольних полів зі штучним покриттям. Попередня кваліфікація провадження — ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання службовим становищем, вчинений групою осіб). У грудні 2021 року Спеціалізована антикорупційна прокуратура віддала цю справу розслідувати слідчим Національної поліції.

У листопаді 2022 року Печерський суд обрав президенту Української асоціації футболу Андрію Павелку, якого підозрюють у розкраданні та легалізації коштів, виділених на будівництво футбольних полів зі штучним покриттям, запобіжний захід у вигляді арешту на два місяці з можливістю внесення дев'ять мільйонів 880 тисяч гривень застави. Заставу за Павелка одразу внесли.

У лютому 2023 року Українська асоціація футболу повідомила, що прокуратура подала до суду клопотання про відсторонення за посади Павелка на два місяці.

Нагадаємо, Вищий антикорупційний суд оголосив у розшук народного депутата Сергія Шахова, якого звинуватили в неправдивому декларуванні. Він уникає судових засідань.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 22.06.2023 12:59