Фото: Суспільне

Справа про загибель киян під зачиненим укриттям: охоронця поліклініки випустили з-під варти

Київський апеляційний суд 29 червня змінив запобіжний захід охоронцю поліклініки Вадиму Мошкіну, біля зачиненого укриття якої від ворожих уламків загинули троє людей. Підозрюваний перебуватиме під нічним домашнім арештом замість перебування під вартою. 

Про це повідомляє "Суспільне".

Зазначаться, що апеляційну скаргу на рішення тримання під вартою подав захисник охоронця Вадима Мошкіна Сергій Моргун. За його словами, підозра є необґрунтованою, оскільки нібито офіційно охоронець не мав би відкривати сховище:

"Є наказ, що Мошкін зобов'язаний відкривати сховище, але з цим наказом його ніколи не ознайомлювали. Також не було враховано і швидкість подій. Всього у Мошкіна було п'ять хвилин на відкриття дверей. Він спочатку не почув тривоги. Адміністрація ніяк не організувала приміщення, аби він почув тривогу", — пояснив адвокат.

Також він додав, що ризики є необґрунтованими. Зокрема, на його думку, в підозрюваного немає можливості впливати на свідків. Крім того, нібито Мошкін не планує переховуватися від слідства. Сам Вадим Мошкін свою провину визнав:

"Я маю відповідати за те, що сталося. Зараз такий час, що не можна бути стороннім".

Нагадаємо, у ніч на 1 червня російські терористи вкотре завдали ракетного удару по Києву. Внаслідок падіння уламків ворожої ракети загинули троє людей, зокрема й дитина. Чоловік загиблої жінки розкрив деталі трагедії: він розповів, що укриття для місцевих жителів просто не відкрили.

Поліція Києва розпочала кримінальне провадження щодо ситуації із закритим бомбосховищем під час обстрілу столиці. Тоді охоронцю поліклініки обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на два місяці без права внесення застави. Водночас директора поліклініки та голову Районної державної адміністрації відправили під домашній арешт. Таке рішення суду викликало хвилю обурення у мережі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 29.06.2023 17:27