Фото: "Суспільне"

Справа Романа Гринкевича: суд ухвалив рішення щодо його подальшого перебування від вартою

У четвер, 14 березня, Печерський районний суд Києва задовольнив клопотання прокурора та продовжив Роману Гринкевичу запобіжний захід ще на місяць.

Про це повідомляє "Суспільне".

За даними журналістів, прокурор під час засідання суду просив продовжити запобіжний захід тримання під вартою, строк якого спливає 17 березня. За його словами, Роман Гринкевич може переховуватися від слідства і суду, а також виїхати закордон.

"Батько Романа, Ігор Гринкевич прийняв рішення про створення злочинної організації. Роман був співорганізатором. Ігор уклав 23 договори з Міноборони на постачання військового одягу, тилового забезпечення, фуфайок, штанів, сорочок. Роман увійшов до злочинної організації і керував нею. Вони завдали матеріальної шкоди на суму 934 млн грн. Поки не проведено весь комплекс дій. Якщо Гринкевич буде за стінами СІЗО, він буде знищувати докази, знищити оригінали документів і буде впливати на свідків, водіїв які перевозили товари", — заявив прокурор.

Відтак, згідно із рішенням суду, під вартою Роман Гринкевич перебуватиме ще до 17 квітня. Водночас розмір застави при цьому зменшили до 469 мільйонів гривень. 

Натомість сам Гринкевич заявив, що підозру вважає необґрунтованою і шість разів засідання щодо апеляції на його арешт не відбулися. Крім того він запевнив, що немає наміру переховуватися від правосуддя. 

Справа закупівель компаніями Гринкевича для Міноборони: що відомо

Наприкінці грудня Державне бюро розслідувань за процесуального керівництва Офісу генпрокурора повідомило нову підозру львівському бізнесмену Ігорю Гринкевичу, якого раніше запідозрили у дачі хабаря слідчому ДБР. Всього у справі фігурують п'ятеро людей, із яких старший Гринкевич уже перебуває в СІЗО, а також його син Роман.

Фігурантів підозрюють у завданні державному бюджету України збитків на майже мільярд гривень.

За даними слідства, бенефіціар трьох підприємств створив злочинну організацію з метою заволодіння бюджетними коштами. Її учасники уклали договори із Міністерством оборони на постачання неякісного військового одягу для потреб Збройних сил України.

Нагадаємо, що 22 січня Печерський райсуд Києва обрав запобіжний захід Роману Гринкевичу у вигляді перебування під вартою до 17 березня з альтернативою у вигляді застави в понад 500 мільйонів гривень. Адвокати сина львівського бізнесмена Ігоря Гринкевича були не згодні з таким рішенням суду і подали апеляцію.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 14.03.2024 15:49