Фото: НАБУ

Справа щодо "великого будівництва": до співробітника НАБУ прийшли з обшуками, — ЗМІ

У середу, 22 травня, Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) та представники поліції проводять обшуки в представника Національного антикорупційного бюро в рамках розслідування про витік інформації в справі щодо "великого будівництва".

Про це пише "Українська правда", посилаючись на власні джерела.

Як вказує видання слідчі дії відбуваються у детектива НАБУ Валерія Полюги та фігуранта справи — колишнього голови Броварської РДА Георгія Біркадзе. Підставою для обшуків є розголошення даних досудового розслідування представниками НАБУ в інтересах зокрема бізнесмена Юрія Голика, який є фігурантом антикорупційного розслідування по "великому будівництву".

"Офіційно на звернення УП в САП та НАБУ відповіли, що не коментують таку інформацію", — пише видання.

Оновлено

Згодом Спеціалізована антикорупційна прокуратура офіційно підтвердила обшуки у чинного співробітника НАБУ.

"У відповідь на запити медіа щодо проведення обшуків у НАБУ повідомляємо наступне. САП здійснює процесуальне керівництво у досудовому розслідуванні, яке проводить Управління внутрішнього контролю НАБУ за статтями 364 та 387 КК України щодо можливого вчинення кримінальних правопорушень співробітниками Бюро", — йдеться у повідомленні.

Так, відповідне провадження розпочато після службової записки викривача — співробітника НАБУ.

У прес-службі САП підкреслили, що жодних обшуків або слідчих дій в приміщеннях НАБУ за ініціативою прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури не проводилося. Обшук здійснювався виключно за місцем проживання чинного співробітника НАБУ — детектива одного з підрозділів.

Також до обшуку було залучено Національну поліцію України через недостатність ресурсів Управління внутрішнього контролю НАБУ.

Нагадаємо, 21 травня працівники Служби безпеки України (СБУ) та Національного антикорупційного бюро (НАБУ) проводять обшуки у Державній судовій адміністрації (ДСАУ).

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 22.05.2024 18:45